Despre noi

Despre noi- Patrik

Despre noi

Cine suntem?

Asociația  “Prin ochii lui Patrik ” a fost înființată cu scopul de a-mi ajuta propriul copil, pe Patrik. Patrik a fost diagnosticat cu autism cu puțin timp înainte de a împlini 3 ani. De atunci l-am inclus într-un amplu proces de recuperare ce include terapie ABA, logopedie, terapie senzorială, Terapia 3C și mult lucru acasă. Un proces costisitor și de lunga durată. 

Analizând programele oferite de centrele de recuperare din orașul nostru am constatat ca Terapia 3C nu se afla în oferta lor ( sau nu am aflat eu) așa că am decis să urmez cursul domnului profesor Paul Cojocaru, fondatorul acestei terapii. După absolvirea cursului m-am hotărât să ajut și alți copii să beneficieze de această terapie: am cumpărat materialele necesare, am închiriat un spațiu și am trecut la treabă.

DAR această asociație, aflată la început de drum, are nevoie de susținerea dumneavoastră.

Despre noi

Este Nevoie De Sprijin

Copiii cu autism pot deveni adulți integrați cu succes în comunitate, dacă primesc sprijin de calitate și cât mai devreme, însă terapiile sunt extrem de costisitoare şi odată cu creşterea copilului trebuiesc crescute şi orele de terapie!

Implicarea Instituţiilor

Capacitatea redusă a familiei de a gestiona singură nevoile complexe legate de funcționalitatea și autonomia persoanei afectate, în tulburarea de spectru autist, impune o implicare adecvată a societății, prin instituțiile care pot contribui la depășirea dificultăților și atingerea unor standarde optime în materie de recuperare și integrare socială.

Alte Tari Europene

În majoritatea statelor europene dezvoltate, intervenția terapeutică este susținută de stat, în mare parte gratuit și pe tot parcursul vieții și este acompaniată de măsuri complexe de suport, care contribuie la succesul terapiei.

Când Devenim Părinți Visăm La Tot Ce Este Mai Bun Pentru Copiii Noștri Și Nimic Nu Pare Imposibil.

Însă când aripile ne sunt frânte de un diagnostic pe viață, o afecțiune care atinge în prezent fiecare 1 copil din 54, tot ce visăm este să mai trecem cu bine de ziua de astăzi și să reușim să continuăm terapia, singura noastră șansă!

Pentru Patrik, bucuria fiecărei zile constă în gesturi mici, ca un zâmbet, o privire, un cuvânt cât de mic.

Costurile Sunt Uriașe

Pentru a se recupera, un copil cu autism precum Patrik are nevoie de intre 40-80 de ore de terapie/lună, între 4 și 8 ani de zile.

Costurile de recuperare sunt între 3000 și 7000 RON/lună